A címet csicseris spenótfőzeléknek is írhattam volna, attól függ, melyikből van több otthon. :-) Amikor először próbáltam ki ezt a főzeléket, beleszerettem. Sokkal finomabb és táplálóbb az amúgy is nagyon egészséges spenót, a csicseriborsóval együtt. Feltétnek meg aztán tényleg bármit lehet készíteni, de a legjobb, ha van benne teljes értékű gabona. Nekem volt még egy kis főtt bulgurom, így ebből készült el a fasírtom.
A főzelék hozzávalói:
250 g csicseriborsó 12 órára beáztatva (vagy konzerv)
fél kg friss spenótlevél (vagy mirelit)
1 cm-es friss gyömbér darab
3 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt curry
1 tk őrölt római kömény
só
olívaolaj
citrom pár csepp leve
növényi tejszín (elhagyható)
Elkészítés:
Egy kevés olajon megpirítottam a gyömbért és rádobtam a fűszereket, a zúzott fokhagyma gerezdeket, a borsót, és jól elkevertem őket. Ezután a spenótlevelek következtek, amiket csak megfonnyasztottam, végül sóztam, és amikor hűlt egy kicsit, belenyomtam a citromlét. Tejszínnel krémesítettem, és összeforraltam az egészet, majd botmixerrel lepürésítettem, de egészben is lehet hagyni mindent.
A fasírt hozzávalói:
bulgur
2 ek sűrített paradicsom
1 tk fűszerpaprika
bármilyen liszt
só
repceolaj a sütéshez
Elkészítés:
Nekem a bulgur már készen volt, de ha nincs, akkor csak be kell áztatni fél órára úgy, hogy kb. fél centire lepje el a víz. Minden hozzávalót összekevertem, és ha kellett, még lisztet adtam hozzá, hogy formázható masszát kapjak. A kis fasírtokat kivételesen bő olajban sütöttem ki és melegen tálaltam.
Jó étvágyat!
A főzelék recept ötletet a 160 grammos szébhidrát diéta című könyvből, a fasírtét pedig innen vettem.