Rengeteg ételt néztem ki, és készítettem is már el a legkedvencebb blogomról, valószínűleg ezért nem értem még utol magam a posztolásukban, de ami késik, nem múlik... Mivel még mindig maradt abból a hatalmas tökből, amit sok mindenre felhasználtam, gondoltam az uzsonnába is rakok. Nagyon finom cukormentes harapnivaló lett belőle!
Hozzávalók a nudlihoz:
700 g sütőtök
35-40 dkg zabliszt
1 ek kókuszolaj
egy kevés vaníliaőrlemény
egy csipet só
Hozzávalók a meggyszószhoz:
30 dkg magozott meggy
1 db édeskés alma
15 db mazsola
egy kevés fahéj
Darált mandula a szóráshoz
Elkészítés:
Az almát héjastul lereszeltem és a meggyel, a mazsolával, a fahéjjal együtt feltettem főni lassú tűzön. Nem kellett sok idő neki, hamar készen lett a szószom.
A tököt cikkekre vágtam és kb. 200 fokos sütőben, sütőpapíron 35 perc alatt megsütöttem. Miután kihűlt, egy krumplinyomóval pépesítettem, de a villa is megteszi.
Hozzáadtam a lisztet, az olajat és a vaníliát, majd kézzel alaposan eldolgoztam, utána feltettem főni a vizet a sóval egy nagy fazékban. A tésztát kisebb részekre osztottam, és gyúródeszkán sodorni kezdtem, amíg ujjnyi vastag hengereket nem kaptam. Ezekből kb. egy centis darabokat vágtam, és gyöngyöző forró vízben kifőztem.
Jó étvágyat!
A recept eredetileg édesburgonyával készül, és törökmogyoróval van megszórva, de így is nagyon finom lett szerintem. :-)