Egyik reggelire gondoltam egyet, és megpróbálkoztam egy palacsinta sütéssel, ami nálunk nem igazán jellemző, mert igyekszem azért visszafogni az olaj fogyasztását is. Mini palacsintákban gondolkodtam, hogy a kislányomnak is kézre álló legyen, na meg hogy ne essenek szét. Az alma pucolást és reszelést leszámítva egész gyorsan összedobható ez az étel, és azért is szeretem, mert cukorra sincs hozzá szükség.
Hozzávalók:
pár szem édeskés alma
6 ek zabliszt
1-2 dl növényi tej (nekem kókusz)
kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
Az almákat meghámoztam, kivágtam a magházaikat és kis lyukú reszelőn lereszeltem őket. A lisztet és a tejet hozzáadva kissé folyós, de sűrűbb masszát kevertem ki. Egy szilikonos ecset segítségével kiolajoztam egy serpenyőt, és felforrósítottam, majd evőkanálnyi méretű darabokat raktam bele a palacsinta tésztából.
Amikor a széle barnul, akkor lehet megfordítani, és újra kiolajozni a serpenyőt, hogy ne ragadjanak le a palacsinták.
Jó étvágyat!