Amikor nagyon elunjuk a zabkását, és esetleg marad belőle előző napról, akkor kekszet vagy sütit sütök belőle. Így az állaga miatt egy picit mégis csak másabb a dolog, ráadásul könnyebben szállítható reggelivé is válik. Az összetevők lehetősége végtelen, mindenki a saját szája íze szerint tudja elkészíteni. Az én verzióm most ez a banános kakaós lett.
Hozzávalók:
1 db banán
1 db alma (vagy bármilyen más gyümölcs)
pár marék zabpehely
1 marék kókuszreszelék
aszalt gyümölcsök (pl. mazsola)
1 kiskanál fahéj
3 ek kakaópor (karob is jó, ettől kicsit édesebb lesz)
pici kókuszolaj (el is hagyható)
Elkészítés:
A zabpehely be volt áztatva, de a zabkásában is kellőképp meg tud puhulni. Mindent összekevertem, és egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazgattam a masszából, majd 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Amikor alájuk nyúlva könnyen feljönnek a papírról, meg lehet fordítani őket. Vékonyan le lehet kenni olajjal a papírt, de ez annyira nem is szükséges.
Jó étvágyat!