Halloween ide vagy oda, nem készültem semmivel, pedig rengeteg remek recept ötletet láttam az interneten. Valószínűleg most a fogszabályzó is visszatart abban, hogy édességeket gyártsak, illetve olyan ételeket, amelyek fogyasztása nem javasolt. Helyettük erre a fincsi levesre esett a választásom, amire azért vagyok büszke, mert maradékokból készült, és nagyon nagyon finomra sikerült!
Hozzávalók:
1 nagy fej lehetőség szerint zsenge karalábé
1 l főtt fokhagymás krumpli alaplé
1 cs. friss petrezselyem szár
1 db friss lestyán szára
egy kevés főtt lila hagyma alaplé
ízlés szerint só
1-2 dl házi zabtejszín
1 dl rizstejszín
Elkészítés:
A karalábét megtisztítottam, és sós vízben feltettem főni. A zöld növényi szárakat feldaraboltam, és a karalábéhoz dobtam, mikor az puhulni kezdett. Amikor kész lett, hagytam kicsit hűlni, aztán turmixgépbe öntöttem, és bele tettem az összes többi hozzávalót is. Közben kóstolgattam, ízlelgettem, ízesítettem, ha szükséges volt, végül felforraltam újra.
Rozsos abonettel, másnap maradék főtt krumplival ettem.
Jó étvágyat!