A kislányom hozzátáplálásánál jött velem szembe először ez az ötlet, mert én korábban soha nem ettem ilyet, pedig gyorsan megvan, és rettentő finom is! Elsőre nekem is furán hangzott, hogy salátából főzelék, de valójában ugyanúgy kell elképzelni, mint a spenótból, sóskából, vagy mángoldból készült főzelékeket. A végeredmény nagyon finom lett, még jobb is, mint vártam!
Hozzávalók:
6 db közepes krumpli
1 nagy fej saláta
4-5 gerezd fokhagyma
2 ek bármilyen liszt (én teljeskiőrlésű búzát használtam)
1 dl rizstejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint majoranna
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőztem, a vége felé hozzáraktam az összezúzott fokhagymát is, a salátaleveleket megpároltam, a levet leöntöttem, majd botmixer segítségével összekevertem, végül pürésítettem őket. Hozzáadtam a lisztet és a tejszínt, végül megsóztam.
Sárgarépás vöröslencse fasírttal ettük, melynek receptjét korábban már posztoltam a blogra.
Jó étvágyat!
A salátafőzelék receptötletét itt találtam.