Régebben vettem egy csomag aszalt fügét, mert olyanom volt, de már egy ideje ott porosodott bontatlanul a konyhaasztalon, és gondoltam mielőtt lejár, fel kéne használni valamihez. Szeretem a gyors és egyszerű recepteket, valahogy így akadtam rá a neten erre a csodás édességre is.
A receptet a mindmegette.hu oldalon találtam, de nem mentettem le a könyvjelzőkbe, hanem csak a telefonommal kifotóztam a monitorról.
Hozzávalók:
20 dkg aszalt füge
10 dkg darált dió
1 ek rumaroma
csokireszelék
kókuszreszelék
Elkészítés:
A fügét egy éjszakára terveztem vízbe áztatni, de aztán két éjszaka lett belőle, majd másnap leszűrtem, és botmixerrel pépesítettem. Hozzáadtam a diót és a rumot, jól összekevertem és nedves kézzel golyócskákat formáztam a masszából, és meghempergettem őket csoki- és kókuszreszelékben.
Jó étvágyat!
A füge vize nagyon édes, így azt később fel lehet használni pl. reggelibe édesítőnek méz, vagy akár juharszirup helyett.