Imádom a zserbó sütit, tömény ízorgia! Azonban az elkészítése már kicsit pepecselősebb, és még meg is kell sütni, viszont a zabkását nem kell! :-)
A zabkása remek reggeli, mert feltölt energiával és beindítja a napot, de ha ezt még megspékeljük néhány fortéllyal, akkor élvezetes is lesz enni.
Nálam napi szinten szerepel zabpehely az étrendben, és az a jó benne, hogy a végtelenségig lehet variálni különféle gyümölcsökkel, lekvárokkal, fűszerekkel.
Nemrég pattant ki az agyamból ez a recept, és minél előbb ki akartam próbálni, hogy valójában milyen ízű. Nem kellett csalódnom, nálam hozta a zserbó hatást, ezért eldöntöttem, hogy nem utoljára csináltam.
Hozzávalók:
2 marék zabpehely
3 ek sárgabaracklekvár
6 db aszalt sárgabarack
2 ek darált dió
1 ek kakaópor (elhagyható)
bármilyen édesítő (elhagyható)
víz
Elkészítés:
A zabpelyhet és az aszalt sárgabarackokat forró vízzel leöntöttem, lefedtem és hagytam állni, míg teljesen meg nem puhultak. Minél tovább hagyjuk állni, annál jobb, de már 10-15 perc is elég neki, ezalatt a zab átveszi kicsit a barack édes ízét. A legvégén hozzákanalaztam a többi összetevőt és jó alaposan elkevertem mindent.
Jó étvágyat!
Az inspirációt zabkásához innen vettem.