Ééééééés… igen! Megsütöttem! Végre! Elkészült életem első céklás brownie-ja!
Azért ekkora a lelkesedés és az öröm, mert eddigi életem során számtalanszor elterveztem, hogy sütni fogok valamilyen... akármilyen... bármilyen brownie-t. Már évekkel ezelőtt kiszúrtam magamnak ezt a remek sütit, amit nagyon szerettem volna egyszer megkóstolni. Eddig sajnos valahogy úgy alakult, hogy nem volt alkalmam és lehetőségem erre, de most eljött az én időm!
Hozzávalók:
2-3 db közepes cékla
200 g étcsokoládé
100 g kókuszolaj
220 g nyírfacukor
100 g zabpehelyliszt
3 db tojás vagy 3 ek őrölt lenmag+9 ek víz
1 tk vaníliakivonat
Elkészítés:
A céklákat meghámoztam, megmostam, sajtreszelőn lereszeltem és megfőztem, utána leszűrtem és hagytam hűlni. A csokit alacsony hőfokon olvasztani kezdtem az olajjal együtt, és mikor teljesen elolvadtak a kockák, hagytam ezt is kihűlni kicsit.
Ezután a csokis masszához adtam a vaníliát, a cukrot és a tojásokat, majd egy villával jól elkevertem az egészet. Beleszórtam a lisztet, a céklát, szintén elkevertem és egy sütőpapírral bélelt, mélyebb falú tepsibe öntöttem az így kapott egyveleget. 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat!
Ha elkészült, ki kell venni a sütőből, kicsit hagyni hűlni, majd egyforma kockákra felvágni.