Endometriózissal anyává válni

Viendo

Viendo

Tébolyda

2020. március 23. - S.Viendo

Hogy mi tartott másfél órán keresztül, a netről történő rendelés alatt? Ez már egy másik, nem annyira hosszú történet...

Tegnap nem volt időm jönni, vagyis kicsit elcsúszott a nap. Tulajdonképpen később csináltam mindent, mint szoktam az énidőmben, és mivel nekem is csak 24 órából áll egy nap, a blog írására már nem maradt időm. Maradt volna, ha nem segítek tesóm angol nyelvű diagram elemzésében, és nem azzal foglalkozok, hogy netről rendelgessek. Nyilván segítek tesómnak, ez nem is kérdés, neki nagyon fontos, úgyhogy ez volt az első, amibe belekezdtem. Na de hogy utána mi a fene tartott olyan sokáig (másfél órán keresztül), a netről történő rendelés alatt? Ez az igazán jó kérdés...

Nos, az emberek megtébolyultak, felvásárolnak mindent maguknak, más meg szívhatja a fogát, ha nem marad neki szinte semmiből. Ugyanez a helyzet személyes vásárláskor is, egészen egyszerűen le vannak rabolva a boltok polcai, alapvető (legalábbis számomra) élelmiszereket képtelenség kapni, mint pl. a zabpehely.

Hogy miért van ez?

Elterveztem, hogy nem fogok erről írni, de már annyira dühítő a helyzet, hogy muszáj volt ennek egy teljes egész posztot szentelni. Tisztára elfajult minden, az emberek bepánikoltak, futótűzként terjed a koronavírus, ami egy nemrégiben, Kínában kirobbanó, később világjárvány méreteket öltő vírusfajta. Mivel mindenki számára ismeretlen, mindenki fél tőle, nyilván azért is, mert szép számmal szedi halálos áldozatait.

Tehát az emberek jól bespájzolnak az inségesebb időkre, ha esetleg karanténba kényszerülnének, vagy kijárási tilalom lépne érvénybe. Csak arra az egyre nem gondolnak, mi lesz ha mindent felvásárolnak, és mégse használják fel... Mert vagy nem érik meg az elfogyasztásukat, vagy rájuk rohad, tönkre mennek, lejár a szavatosságuk, és végül a kukában végzik ezek az élelmiszerek. Ahelyett, hogy másoknak is hagynának belőle, pl. kismamáknak, babáknak, jól betáraznak, és ülnek rajta. Ez önzőség!

Mi lesz, ha otthon kell maradni?

Boltba azért csak el lehet menni, aki karanténban van, annak meg az önkormányzat segít, köteles ellátni - ezt a TV is bemondta. Akkor nem értem a pánikot, a meggondolatlanságokat, ezt az ész nélküli össze-vissza vásárlást, ami nem vezet sehova. Az emberek nincsenek tisztában a helyzet súlyosságával, mert így cselekednek, ráadásul sokan otthon se maradnak. Csapatokba verődve mászkálnak az utcán, annak ellenére, hogy elmondták, ez most veszélyes.

Ha gyorsan túl akarunk lenni ezen az egész vírusosdis mizérián, be kéne tartani a szabályokat, és össze kellene fognia minden embernek az átvészelés, a túlélés érdekében!

A bejegyzés trackback címe:

https://viendo.blog.hu/api/trackback/id/tr4015546688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása